tirsdag den 18. september 2007

Bliver vist aldrig helt fransk…

I dag måtte jeg give op …til baguetten! Jeg sneg mig ved frokosttid hjem fra supermarkedet med pain au seigle complet et concassé i posen – med andre ord: rugbrød! Ganske vist bagt i Frankrig, meeen absolut ikke en del af franskmændenes standardmenu. De spiser deres hvide brød ristet til morgenmad, som sandwich til frokost og som tilbehør til aftensmaden. Hver dag. Det er superlækkert den første uge, ganske fint de næste to …men derefter bliver det altså irriterende at være småsulten 2 timer efter frokosten! Vi har såmænd fundet nogle lækre, grovbrød hos bagerierne i nabolaget (der 6-7 af dem indenfor 400 m.), som oven i købet ikke bliver tørre efter en halv dag. Men det er stadig franskbrød og det bliver hurtigt fordøjet i en rumlende vikingemave!

Så dagens frokost bestod af flade klappere med spegepølse og 2 slags "leverpostej". Sådan da …der var dog lidt Ida Jacobsen over det i det det var mousse de canard (dvs. lyst, luftigt andemos), terrine de campagne (grovhakket grissebasse) og saucisson, som er en god, rigtig tør type spegepølse, som det vil tage mig meget længere tid at blive træt af! Oliven, cherrytomater og salatblade on the side. Ahhh, dét ligger godt i maven!

2 kommentarer:

hanne sagde ...

Kære Lena og Troels vi sidde her og prøver at komme igennem men det deiller lidt vores første kommetar Hvor er den ??
Kærlig hilsen
Mor

hanne sagde ...

Kære Lena og Troles
Jeg sidder her med mormor og har vist hende hovodan dette meide virker har været på familie siden, her også kigget på jeres billeder og det er jo bare helt fantastiks.
Så en stor kærlig hilsen her fra
Kærlig hilsen
Far, mormor og mor