mandag den 1. oktober 2007

Sport i den civiliserede verden

Mens vi er her Frankrig, sørger Jean selvfølgelig for at introducere os til nogle af de sportsgrene, som nationer i den civiliserede verden hygger sig med. Og netop i disse uger er verdensmesterskaberne i rugby i gang her i Frankrig. Frankrig er selvfølgelig gået videre til kvartfinalerne, men stemningen her i landet er ikke alt for forventningsfuld for på lørdag skal Frankrig møde New Zealand i kvartfinalen. Mød "The All Blacks" - der altid byder modstanderen velkommen på banen med en lille traditionel dans "Haka" (klik på trekanten for at afspille):

3 kommentarer:

Espen sagde ...

Man kan godt forstå at de rendte rundt og dræbte hinanden hele tiden, det er godt nok en provokerende dans!

Mon ballet har rødder i haka? ... det er i hvert fald også pænt irriterende at se på...

Mikkel sagde ...

Rugby er en fed sport (og kan til nøds bruges som alternativ til NFL). Jeg fulgte med stor interesse All Blacks fra mit lokale vaskeri i Sussex, som viste Rugby 24/7 på flere skærme.

Men reglerne fandt jeg aldrig 100% ud af (lidt ligesom Kricket, men det stinker)

Unknown sagde ...

En lille update : Faktisk slog Frankrig "The All Blacks" (20-18)! Folk gik fuldstændig amok hernede og ravede rundt og hujede hele natten. ... Næsten som en nat på Strøget hjemme i Kbh...

Og jep, reglerne er helt absurde - men de er superseje. De inkluderer så vidt jeg forstår en mulighed for kontant fysisk afstraffelse af spillere der er offside!